2020. nov 04.

Ingatlan eladás: Hogyan találj jó ingatlanügynököt?

írta: Raymond Józsa
Ingatlan eladás: Hogyan találj jó ingatlanügynököt?

hogyatalalajojingatlangf.jpg

Ha házat szeretnél vásárolni vagy ingatlant eladni, elengedhetetlen egy képzett és tapasztalt ügynök jelenléte. Néha nehéz lehet megtalálni, hiszen kizárólag az online véleményekre és az ajánlásokra támaszkodva, csak a történet felét ismerhetjük meg. Fontold meg a következő tippeket a potenciális ingatlanügynökök pontos feltérképezése érdekében!

 

Kérj ajánlást a barátaidtól / családodtól!

Az ajánlás kiváló módja annak, hogy felfedd az ingatlanügynök által nyújtott szolgáltatások minőségét. Kérdezd meg barátaidat és családtagjaidat, hogy volt -e pozitív tapasztalatuk ingatlanossal! Ez részletes információkat nyújt Neked melyek alapján meghatározható, hogy egy adott ingatlanügynök alkalmas-e az ingatlan céljaid elérésére.

 

Olvasd el online véleményeket / ajánlásokat!

Az internet remek hely a potenciális ingatlanügynökök minőségének értékelésére. Számos ingatlanügynök megosztja az ügyfelek véleményét a weboldalán/Facebook profilján, egyéb közösségi média platformon. Ezek a beszámolók azonban valószínűleg nem adnak negatív visszajelzéseket. Annak érdekében, hogy az ingatlanügynök pontos képviselettel rendelkezzen, végezz online keresést a felhasználók által benyújtott vélemények és ajánlások alapján. Gyűjtsd össze a szolgáltatás előnyeit és hátrányait!

 

Keress egy ingatlanügynököt, akinek alapos ismerete van a környékről!

A környék ismeretek értékes eszköz. Minél többet tud egy ingatlanügynök egy területről, annál jobb. Az ingatlanügynöknek nagyon jól kell ismernie az aktuális ingatlan környezetét, hogy hatékonyan és eredményesen teljesítse az általad kitűzött célokat.

 

Interjú több ügynökkel

Miután megvan a potenciális ingatlanügynökök gyűjteménye, végezz interjúkat, hogy szűkíteni tudd a kört. Különböző technikák vannak egy ház megvásárlására vagy eladására. Az interjúd során derítsd ki az ügynök iparágban eltöltött éveinek számát és a kommunikációs stílusát is figyeld meg. A sikeres élmény biztosítása érdekében elengedhetetlen olyan ingatlanügynök megtalálása, aki megfelel a személyes céljaidnak és preferenciáidnak.

 

Reális ajánlások és árképzés az eladók számára

Egy ingatlanügynök sem mondhatja, hogy az ingatlanodat magasabb áron szeretnéd eladni anélkül, hogy először figyelembe venné a legfontosabb tényezőket. Ha eladod otthonodat, szerezz listázási prezentációkat. A szakemberek meg tudják mondani, mennyi hasonló házat értékesítettek a környéken, mennyi időt vett igénybe az eladás, és más értékes információkat szolgáltatnak. A túl magas ár meghatározása miatt sokkal hosszabb időt vesz igénybe az eladás, vagy ami még rosszabb, a vásárlók esetleg még meg sem tekintik. Minél hosszabb ideig van egy ház a piacon, annál több ember fogja azt gondolni, hogy valami nincs rendben vele. Mindig válassz olyan ingatlanügynököt, aki reális ajánlásokat és árakat kínál!

 

 

A beruházás sikere nagyban függ a választott ingatlanügynöktől! Kövesd ezeket az irányelveket, hogy könnyedén megtaláld azt a szakembert, aki segít navigálni az ingatlanod vásárlási vagy eladási folyamatát!

 

Ha szeretnéd megtudni, hogyan dönts ingatlan eladásban, vásárlásban vagy befektetésben, akkor keress meg! Kattints ide!

Szólj hozzá

ingatlan