2022. jan 20.

Elárverezett ingatlant vásárolnál? 4 érv az ingatlanközvetítők mellett!

írta: Raymond Józsa
Elárverezett ingatlant vásárolnál? 4 érv az ingatlanközvetítők mellett!

kep_masolata.jpg

Elárverezett ingatlant vásárolnál? 4 érv az ingatlanközvetítők mellett!


Az árverezési forgatókönyvben a hitelező egy bizonyos összeget lefoglal a korábbi tulajdonosoktól, akik nem tudják megfizetni a jelzálogot, ezért a hitelező az ingatlan eladásával próbálja megtéríteni veszteségeit. Vajon ilyenkor is szükség van ingatlanközvetítő bevonására? A válasz egyszerű: IGEN!
Most azt is elmondom, miért:


1. Az ingatlanügynök tisztában van a folyamat menetével
A bankkal folytatott tárgyalások nagyon különböznek az egyénekkel folytatott tárgyalásoktól, viszont egy tapasztalt ingatlanügynök, aki már korábban dolgozott együtt bankokkal, tisztában van a teendőkkel, így az ügylet simábbá válik.


2. A vásárló ügynöke védi a vásárló érdekeit
Soha ne felejtsük el, hogy a bankok célja az, hogy visszaszerezzék a zálog miatt elveszített pénzt. A legjobb módja annak, hogy a vásárlók megvédjék magukat, ha saját ügynökkel rendelkeznek, aki segíthet navigálni az ügyletben, így elkerülhetőek a lehetséges veszélyek és buktatók.


3. Tisztában van az ingatlan értékével és a lehetőségekkel
A banknak fogalma sincs arról, hogy mikor és hogyan korszerűsítették, vagy újították az ingatlant. Egy ingatlanügynök viszont nagy tapasztalattal rendelkezik a problémás területek azonosításában.
Időnként a bank fizeti az olyan felmerülő problémákat, mint például a penész eltávolítása, egy átlagos vásárló azonban nem tud erről, a bank pedig nem valószínű, hogy önként felajánlja a lehetőséget.


4. Az ingatlanügynök ismeri a piacot.
Igaz, hogy a zálog megvásárlásával pénzt takaríthatsz meg, ám ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy érdemes belevágni.
Amennyiben figyelembe vesszük a viszonteladási értéket, vagy, ha az otthon befektetési célú ingatlan, akkor különösen fontos, hogy egy ingatlanügynök olyan piaci ismereteket adhat neked, amelyekkel eddig esetleg nem voltál tisztában.

Szólj hozzá

ingatlan