2022. jan 09.

3 hamis állítás, amit az emberek manapság az ingatlan eladásról gondolnak

írta: Raymond Józsa
3 hamis állítás, amit az emberek manapság az ingatlan eladásról gondolnak

3 hamis állítás, amit az emberek manapság az ingatlan eladásról gondolnak

Annak érdekében, hogy segítsek az eladóknak elkülöníteni a tényeket a fikciótól, összegyűjtöttem 3 mítoszt az ingatlan eladásról, amelyeket valószínűleg már te is hallottál.

1. „Nem kell felújítani, a vevők bármit elvisznek!”
A ingatlanpiac jelenlegi állása azt sugallhatja, hogy a tulajdonosoknak egy forintot sem kell költeniük eladni kívánt ingatlanjukra, hiszen előbb-utóbb úgyis elkel, ez azonban nem igaz!

Ha a legmagasabb árat szeretnéd kapni otthonodért, akkor igenis ki kell javítani a hibáit, és esztétikus állapotba kell hozni azt!
A vásárlók még mindig sokkal előbb vásárolnak meg egy rendezett, tiszta otthont, amibe csak be kell költözniük ahelyett, hogy hosszú hónapokig bajlódjanak a felújítási munkálatokkal.

A falak lefestésével, egy alapos takarítással, valamint az esetleges kisebb szépséghibák kijavításával már rengeteget tehetsz annak érdekében, hogy a te ingatlanod legyen a befutó!

2. „Nyugodtan árazd túl az ingatlant, úgyis megkapod a kért összeget!”
A lakásárak megemelkedtek. Ez tény! Azonban ez nem jelenti azt, hogy egy ingatlanért bármilyen magas árat ki fognak fizetni, ha az valójában közel sem ér annyit!

A lakásokat mindig reálisan kell beárazni és összhangban kell lennie a piaccal, a lakás típusával és állapotával.
A túl magas árnak köszönhetően az ingatlan hosszú ideig kint lehet a piacon, ezzel veszítve értékéből, ezért érdemes a megfelelő összeget kérni érte!

3. „A hirdetés nem fontos, az ingatlan a lényeg!”
Számtalan tulajdonos gondolja úgy, hogy a hirdetés csak egy kísérő szöveg, ezért nem kell jelentősebb hangsúlyt fektetni rá, ez azonban hatalmas tévedés!
Az érdeklődők nagy része a hirdetés alapján választja ki, hogy egyáltalán melyik ingatlant szeretné személyesen is megtekinteni.

A fénykép, vagy leírás nélküli hirdetések közel sem vonzzák úgy az érdeklődőket, mint egy igényesen összeállított, minden információt tartalmazó változata!

A fényképek, videók, alaprajzok, 3D-s túrák és egyéb részletek segítik a lakásvásárlókat annak eldöntésében, hogy egy otthon megfelelő lehet-e számukra, vagy sem.

Ezeket a tévhiteket elfelejtve, valamint a tippeket megfogadva sokkal gördülékenyebbé teheted az eladás menetét!

Szólj hozzá

ingatlan