2021. dec 29.

Belsőépítészeti trendek 2022-re

írta: Raymond Józsa
Belsőépítészeti trendek 2022-re

Belsőépítészeti trendek 2022-re

A 2022-es belsőépítészeti trendek olyan megjelenésnek bizonyulnak, amelyet minden bizonnyal otthonodban is szívesen látnál, ugyanis nemcsak divatos életteret hozhatsz létre, hanem az az elkövetkező időszakban is stílusos marad.

Fő a természetesség!

A természetességre és a fenntarthatóságra fektetett hangsúly a korábbi évek belsőépítészeti trendjeitől tovább növekszik. Esztétikája még kifinomultabb és kívánatosabb lesz, továbbá a tiszta terek megőrzésének fontossága jelentős szerepet játszik a kedvelt megjelenésben. Sőt, a jövő évi dizájnban a retro, a natúr és a zen elemek finom egybeolvadását láthatjuk.

  • 70-es évek megjelenése

Egy csipetnyi retro több mint elég otthonod stílusának kialakításához. Az égetett narancs, a moha zöldje és más meleg árnyalatok feldobják a belső tereket, ezért használd őket bátran akár vegyítve is!

1_40.jpg

  • A természet megjelenése

Alakítsd ki jövőre a természet ihlette dizájnt, és vidd be otthonodba az autentikus zöldet! A növények nem csak kiegészítik a természetes fát és a meleg barna színt, de a levegőt is tisztítják.

Vásárlás előtt azonban nem árt utánaolvasni a kiválasztott növénynek, mert egyes fajták gondozása igen nagy odafigyelést igényel.

2_45.jpg

  • Többfunkciós terek

Egy adott helyiségen belül rengeteg lehetőség rejlik, sokan azonban megfeledkeznek a szoba által kínált függőleges térről. A polcok, létrák és emelvények térelválasztóként is funkcionálhatnak.

3_40.jpg

  • “Zen” belső terek

A fenntartható életmód belső terekben való bemutatása kettős célt szolgál: egyrészt kiemeli a zseniális környezetbarát dizájnt, másrészt pedig a tiszta és zavartalan elme tükörképe.

A világos fa, a tiszta vonalak és a lebegő felületek megadják a zen-élet alaphangulatát. Így ezek a terek a “kevesebb néha több” megközelítés felé hajlanak, miközben a dekor organikus és természetes marad.

4_41.jpg

  • A minimalizmus mindig nyerő!

A helyesen alkalmazott minimalista stílus javítja a tér élhetőségét, annak ellenére, hogy kevesebb kényelmet kínál. Az egyszerű megjelenés érdekében válassz ki egy vagy két fő bútoranyagot, amelyekhez végig ragaszkodsz, valamint korlátozd a díszítést is!

5_36.jpg

  • Lekerekített élek

A lekerekített bútorok szintén a modern kor egyik öröksége, amely jövőre ismét visszatér. Most azonban túlmutat a C-alakú kanapékon, és a lekerekített szélű asztaloktól az újragondolt, modern székekig mindent magában foglal. Ezek a lágyított formák könnyedséget és romantikát hoznak a belső terekbe.

6_26.jpg

  • Alap és természetes színek

A semleges színű alap a lehetőségek tárházát nyithatja meg otthonodban. Olyan festékszíneket válassz, amelyek otthonos érzést keltenek! Ilyenek lehetnek pl. a kőszürke, a színezett fekete és a törtfehér.

7_20.jpg

  • A zöld árnyalatai

A 2022-es belsőépítészeti trendeknél tompa kontrasztokra számíthatunk. A pasztell vagy színezett árnyalatú zöldek például felfrissítik a belső teret anélkül, hogy dominálnák a megjelenést. A természetes alapból kirajzolódó zöld árnyalat tökéletes módja annak, hogy finom színfoltot adjon a helyiségeknek.

8_17.jpg

  • Világos padlók

Annak érdekében, hogy a természetes fény a lehető legjobban érvényesüljön, a világos padló tökéletes választás lehet. Elegáns megjelenést kölcsönöz, különösen, ha néhány élénkebb színnel kombináljuk, hiszen így erősebb kontrasztot érhetünk el.

9_12.jpg

  • Fordított kontraszt

Az egyensúly megteremtése gyakran egy kontrasztos árnyalat hozzáadását igényli. Nem véletlenül egyre nagyobb a kereslet a világos bútorok és falak, valamint a sötétebb mennyezetek és padlók felé, hiszen igazán modern és dizájnos megjelenést érhetünk el velük.

10_5.jpg

Remélem, hogy ismét hasznosnak találtad ezeket az ötleteket!
Bármelyiket is alkalmazod, a siker garantált lesz!

Szólj hozzá

ingatlan