2021. aug 06.

Ötletek a helytakarékos ágyak kialakításához

írta: Raymond Józsa
Ötletek a helytakarékos ágyak kialakításához

Ötletek a helytakarékos ágyak kialakításához

Számos módja létezik egy ötletes, helytakarékos ágy kialakításának még a legszerényebb méretekkel rendelkező hálófülkében is. Ilyenkor a legfontosabb kérdés az ágy helyének kiválasztása. Most összegyűjtöttem pár kreatív ötletet, amelyek inspirációt nyújthatnak hálószobád minden milliméterének kihasználásához.

1) A szoba egyszerű átalakításának egyik példája a lépcső alatti kihasználatlan terület hasznosítása. Egy egyedi gyártású ágy tökéletesen tud illeszkedni a lépcső alatti fülkébe, és a kialakítás egyben magába foglalja az ágy alatti tárolót is, amely rengeteg ágyneműt, ruhát, vagy egyéb holmit képes elnyelni.
1_6.JPG

2) A lépcső alatti terület szintén kiválóan alkalmas iroda,- vagy olvasósarok kialakítására is.
2_25.jpg

3) Az emeletes ágyak teljes mértékben kihasználják a szoba függőleges terét, ezáltal jobban kihasználják magát az alapterületet is, mint két különálló ágy. A legpraktikusabb megoldás egy keskeny fapanel vázként való használata, aminek matracai lehajthatóak, ezáltal plusz helyet biztosítva a nap folyamán.
3_1.jpeg

4) A kabinágy szintén helytakarékos megoldást nyújt alváshoz, továbbá kialakításától függően helyet adhat akár otthoni könyvtárnak és médiaszekrénynek is. Kombinált használatának köszönhetően még a legkisebb hálószoba is sokkal fényűzőbb lakosztálynak fog tűnni.
4_26.jpg

5) Az utolsó remek ötlet az ágy bútorba, vagy falba rejtése. Amikor szükséges, akkor egyszerűen kihajthatjuk őket, a nap többi részében pedig rejtve maradnak. Nemcsak praktikus, hanem egyben nagyon ötletes megoldás is, a kivitelezése pedig könnyen megoldható.

5_22.jpg

5_2_2.jpg

Szólj hozzá

lakás