2021. aug 06.

7 tipp otthonod biztonsága érdekében!

írta: Raymond Józsa
7 tipp otthonod biztonsága érdekében!

7 tipp otthonod biztonsága érdekében!

Annak, ha az ember egyedül él, mindenképpen vannak előnyei, ám sokan félnek attól, hogy úgy nincsenek igazán biztonságban. Most ennek megoldására összegyűjtöttem pár hasznos tippet, amelyeket alkalmazva te is biztonságosabbá teheted otthonodat!

1) Szereltess be biztonsági rendszert!
Az otthoni biztonsági rendszer az egyik legjobb befektetés, amelyet saját magad és otthonod védelmében tehetsz. Ezek a készülékek a védelem mellett számos más előnnyel is járnak: pl. a beltéri és kültéri kamerák által bármikor rápillanthatsz otthonodra, bárhol is legyél, továbbá veszély esetén a hatóságokat is riasztják. Egyes rendszerek akár távolról is le tudják kapcsolni a világítást és a készülékeket, ezért érdemes minél hamarabb beköttetni egyet!

2) Telepíts több lámpát a biztonság növelése érdekében!
A biztonsági rendszer mellett a mozgásérzékelő lámpák használata szintén nagyszerű módja a potenciális behatolók elrettentésének. Az érzékelő felvesz bárkit, aki az ingatlanban jár, és reflektorfényben világítja meg őket. Érdemes otthonod minden belépési pontjához telepíteni egyet, hogy a lehető legnagyobb biztonságot élvezhesd!

3) Ismerd meg szomszédaidat!
Nem kell a szomszédokkal legjobb barátokká válnotok, de a jó viszony ápolása extra védelmi vonalat kínálhat a behatolókkal szemben. A szomszédaid figyelmeztethetnek, ha gyanús tevékenységet tapasztalnak, akár otthon vagy, akár nem, továbbá ismeretük és felismerésük által könnyebben kiszúrhatod a környéken kószáló idegeneket is.

4) Éjjel húzd le a rolókat, és zárd be az ablakokat!
Miután lemegy a Nap, és bent felkapcsolod a lámpákat, mások számára nagyon könnyű belátni otthonodba. Ha valaki kintről leselkedik, szinte mindent lát, amit csinálsz. Ennek elkerülése érdekében váljon szokásoddá, hogy minden este behúzod a függönyöket, vagy lehúzod a redőnyöket!

5) Cseréld le az ajtót!
A biztonsági ajtó szintén remek megoldást nyújthat otthonod biztonsága érdekében. Több ponton záródik, továbbá vastag, masszív, szinte törhetelen anyagból készül. Több fajtája már riasztóval is rendelkezik, ezzel még inkább megnehezítve a rajtuk keresztül történő behatolást.

6) Erősítsd meg az ablakokat!
Ha otthonod minden más területe biztonságos, akkor a betolakodó egyetlen lehetősége az ablakon való bejutás marad. Az üveg nagyon könnyen törhető, ezért az ablakokat az otthoni biztonság egyik leggyengébb pontjának tekintik. Éppen ezért nem árt biztonsági üvegekre cserélni a simákat, ezzel is megnehezítve áttörésüket.

Bár ezek a megoldások pénzbe és időbe kerülnek, az otthoni biztonság növelése érdekében mégis érdemes megtenni a szükséges óvintézkedéseket!

Szólj hozzá

lakás