2021. júl 22.

6 nagyszerű ötlet az otthoni oázis létrehozásához

írta: Raymond Józsa
6 nagyszerű ötlet az otthoni oázis létrehozásához

6 nagyszerű ötlet az otthoni oázis létrehozásához

A nyár egyet jelent azzal, hogy melegebb az idő, az udvarban található grill egyre többet van használatban, a kertészkedésre és a szabadban töltött pihenésre fordított idő pedig megnő. Éppen ezért itt a tökéletes alkalom arra, hogy átépítsd kertedet egy olyan hellyé, ahonnan soha nem akarsz elmenni!

Ha a hátsó udvar kisebb, akkor egy egyszerű tűzrakóhely kialakítása is tökéletes megoldás lehet a pihenésre. Ha azonban elegendő hely van, a következő ötletek segítségével biztosan te is ki tudod alakítani a saját kis "Paradicsomodat".

1) Építs egy szabadtéri pergolát az árnyékoláshoz!
Ha tökéletes helyet keresel, ahol el tudsz bújni a nap elől, a pergola szemet gyönyörködtető, mégis hasznos kiegészítője lehet kertednek. Ezek a fagerendás szerkezetek, amelyeket visszahúzható előtetőkkel lehet felszerelni, hűvös levegőt engednek be, miközben kizárja a tűző napsugarakat. Húrlámpákkal, függönyökkel, szőnyeggel és teraszbútorokkal egyedivé és igazán különlegessé teheted.

1_19.jpg2) Használj kültéri világítást!
A kültéri világítás nemcsak kiemeli otthonod bizonyos jellemzőit, hanem meghosszabbítja kerted használati idejét is. Ehhez használj lampionokat, napelemeket, vagy ösvényfényeket, amelyek a kert meghatározott fókuszához vezetnek.

2_22.jpg3) Építs tűzrakóhelyet!
A különféle tűzrakóhelyek közül bármlyiket is választod, egy hangulatos esti grillezés, vagy nyársalás garantáltan hatalmas sikert fog aratni rokonaid/barátaid körében is!

3_21.jpg4) Alakíts ki egy szabadtéri "mozit"!
Ennek létrehozásához csak egy filmvászonra és egy projektorra van szükség. Ha csak ideiglenes helyet szeretnél létrehozni, helyezz ki pokrócokat és párnákat az udvarra, azonban, ha valami olyasmit szeretnél, ami egész nyáron kitart, akkor függessz fel lámpákat, vásárolj teraszbútorokat, és telepíts ki egy kültéri mozivásznat!

4_23.jpg5) Építs faházat a gyerekeknek!
A faház a gyermekes családok kertjének tökéletes kiegészítője lehet. Ügyelj arra, hogy a választott fa erős alapokkal rendelkezzen! Miután megtervezted a kuckót, nyugodtan kérd szakember segítségét, hogy az a lehető legbiztonságosabb módon legyen felépítve! Ezután díszítsétek közösen a gyerekekkel, és garantáltan életre szóló emlék lesz mindannyiótok számára!

5_20.jpg6) Helyezz ki egy függőágyat!
A függőágyakat viszonylag könnyű felszerelni: csak két fa, valamint stabil hevederek szükségesek hozzá. Ha nincs a kertben egy masszív fa sem, vásárolj hordozható függőállványt! Az élményen ez mit sem fog változtatni!

6_14.jpg

Szólj hozzá

lakás