2021. júl 19.

Hogyan készítsd fel otthonodat a nyárra?

írta: Raymond Józsa
Hogyan készítsd fel otthonodat a nyárra?

Hogyan készítsd fel otthonodat a nyárra?

A következő cikkben összegyűjtöttem az 5 legjobb tippet ahhoz, hogy a lehető legtöbbet hozhasd ki otthonodból a nyár folyamán!

1) Tedd árnyékossá!
A Nap a legnagyobb szövetségesünk nyáron, de, ha a szabadban étkezünk, akkor az utolsó dolog, amire vágyunk, hogy elvakítson minket a napsugár. Ha szabadtéri konyhában/étkezőben gondolkodsz, akkor az egyik legfontosabb szempont, hogy legyen árnyékos! Erre megoldást nyújthat akár egy hatalmas napernyő, vagy egy telepített pergola is.

0_4.jpg2) Válassz praktikus kerti bútorokat!
Ha szabadidőd nagy részét nyáron te is szeretnéd az udvarban tölteni, akkor elengedhetetlenek a kényelmes kerti bútorok. Minél kisebb az adott hely, annál inkább törekedj a praktikus, vagy többfunkciós darabok beszerzésére! Egy bővíthető asztal összecsukható székekkel helytakarékos megoldás lehet.

A választás másik fontos szempontja, hogy a bútorok könnyen tisztíthatóak legyenek, hiszen a szabadban minden sokkal hamarabb koszolódik, ezért fontos erre is nagyobb hangsúlyt fektetni!

1_20.jpg3) Legyen világos!
Szintén elengedhetelen a nyári esték szabadban való eltöltéséhez a megfelelő fényviszonyok biztosítása. Manapság számos mozgásérzékelős és LED-es lámpa közül tudsz válogatni, amelyek alacsony energiafogyasztásuk miatt remek választások lehetnek.

3_22.jpg4) Alakíts ki tűzrakóhelyet!
A szabadtéri tűzrakóhelyek egyre népszerűbbek, és ennek jó oka van: tökéletesen kihasználhatóak a nyári esték folyamán, illetve lehetőséget nyújtanak sütögetésre, grillezésre, vagy nyársalásra. Egy rokonokkal/barátokkal eltöltött varázslatos szabadtéri vacsoránál kevés kellemesebb programot lehet elképzelni.

4_24.jpg5) Újítsd fel régi kerítésedet!
Az egyik legjobb és leginkább pénztárcabarát módszer a megújulásra a régi kerítések javítása. Fesd le őket kedvenc színeddel és díszítsd őket növényekkel, vagy felakaszthatós cserepes virágokkal! Hidd el: az eredmény magáért fog beszélni!

5.png

Szólj hozzá

lakás