2021. júl 16.

Tippek az állatbarát konyha kialakításához

írta: Raymond Józsa
Tippek az állatbarát konyha kialakításához

Tippek az állatbarát konyha kialakításához

A következő cikk a gazdik és leendő gazdik számára tartogat olyan tippeket, amelyeket alkalmazva igazán kisállatbarát konyhát tudnak kialakítani otthonukban anélkül, hogy le kelljen mondaniuk a tisztaságról és eleganciáról.

  • Alakíts ki egy helyet kedvenced számára!

Ha te is sok időt töltesz a konyhában, és neked is van egy kiskedvenced, aki árnyékként követ mindenhova, akkor ne habozz egy kuckó kialakításával, ahol kedve szerint tud pihenni, vagy játszani, miközben nyugtatja a tudat, hogy a közeledben van. Legyen szó egy hangulatos párnáról, vagy egy puha kiságyról, egy ízlésesen berendezett zug garantáltan feldobja a szobát!
1_15.jpg

  • Válassz könnyen tisztítható anyagokat!

Ha éppen konyhatervezés előtt állsz, mindenképp olyan anyagokat válassz, amelyek könnyen tisztíthatóak! Ilyen például a laminált padló, a csempe és a mosható tapéták is. Számtalan szín és minta közül tudsz válogatni, ezért nem kell lemondanod arról, hogy ízlésednek megfelelő végeredményt kapj!
2_18.jpg

  • Válassz sötétebb árnyalatokat!

Ha nem vagy biztos abban, hogy milyen szín domináljon a konyhádban, akkor maradj a sötétebb árnyalatoknál! A mélyebb kék és zöld szín tökéletes kisállatok mellé is, ugyanis nem emelik ki a séta utáni esetleges sárfoltokat és kisebb szennyeződéseket.
3_17.jpg

  • Csak okosan a tárolással!

A háziállatok tartása azt is jelenti, hogy sokkal több dolgot kell tárolnod, például ételt, játékokat, almot, és törölközőket, amelyekkel le lehet őket takarítani. A legjobb módja ezek tárolásának egy, a konyhában kijelölt terület. Áldozz be egy kisebb szekrényt, vagy fiókokat, ahol az összes kellék elfér, így azok elkülönülnek az emberi ételektől és a mérgező anyagoktól, például a tisztítószerektől!4_18.jpg

Szólj hozzá

lakás