2021. júl 03.

Egyedi tárolási ötletek az otthonodba

írta: Raymond Józsa
Egyedi tárolási ötletek az otthonodba

Egyedi tárolási ötletek az otthonodba

Sokak számára nehézséget okoz a rend megteremtése és fenntartása otthonukban, ezért hoztam pár hasznos ötletet, ami megkönnyítheti mindezt.

Hálószobai tárolási ötletek

  • Egy fa fogas ideális tárolóeszköz lehet az ékszerek, különösen a nyakláncok és a fülbevalók számára. Azonos távolságokra fúrj be apró csavarokat, amikre fel tudod őket akasztani!
  • Az ágy alatti tárolás szintén nagyszerű ötlet. Nem muszáj olyan ágyban gondolkodni, aminek eredetileg is van tárolója, egyszerűen elkészítheted otthon is, ha van egy felesleges bútorod, aminek sekélyek a fiókjai, és beférnek alá. (Az aljára rögzített kerekek megkönnyítik a hozzáférést és az ágy alatti takarítást egyaránt.)

agy.png

  • Továbbá a kis fűszerállványok tökéletes tárolóhelyet biztosítanak parfümjeidnek, körömlakkjaidnak és egyéb kozmetikumoknak. Kis helyigényük miatt akár éjjeliszekrényeden is tarthatod őket.

Fürdőszobai tárolási ötletek

  • A fürdőkádaknak sajnos csak négy sarka van, és ezek nagyon hamar meg tudnak telni, ha a családban mindenki másmilyen tusfürdőt és sampont használ. A sarkok helyett inkább akassz kis kosarakat a zuhanyfüggöny rúdjára, és használd azokat a kozmetikumot tárolására! Sokkal helytakarékosabb és átláthatóbb megoldás, ráadásul a család minden tagjának lehet egy saját kis kosara.

z9x4muzautvbftuot1fy_2000x2000.jpg

  • A talapzatos mosdók már egy ideje divatban jöttek, és ennek jó oka van: letisztult, elegáns vonalaik a modern fürdőszobák fókuszpontjává válnak. Ennek ellenére nagy dilemmát okozhat, hogy hol tárold a fürdőszobai tisztítószereket. Erre nagyszerű megoldás lehet egy keskeny, falra szerelt szekrény a mosdó egyik oldalán.
  • A fürdőszoba falára szerelt nagyméretű kosarak, vagy egy falnak támaszott, lefestett régi létra szintén tökéletes helyet kínálnak a hajszárító, hajvasaló, törülközők és egyéb kiegészítők tárolására.

letra.jpg

  • Ne felejtsd el kihasználni a WC és a törülközőtartók feletti helyet sem! Szerelj fel kis lebegő polcokat, melyeken rendszerezheted könnyebb holmijaidat, mint pl. a vattakorongokat, hajgumikat, csatokat, stb.

3_5.jpg

4_6.jpg

Egyéb tárolási ötletek

  • Egy régi konyhai evőeszköz-tároló remek megoldást nyújt a tollak, jelölők, ollók és töltők tárolására. Használatával sokkal rendezettebb és átláthatóbb eredményt kapunk.
  • Ha egyik szekrényed feleslegessé vált és megválnál tőle, előtte szereld le az ajtaját és használd előszobafalként! Fúrj be pár dekoratív akasztót, és kész is van a kabát-, vagy esernyőtartód!

ajto.jpg

Szólj hozzá

lakás