2021. júl 01.

Dekorációs ötletek gyerekszobába

írta: Raymond Józsa
Dekorációs ötletek gyerekszobába

Dekorációs ötletek gyerekszobába

A gyerekszobák díszítése állandó kihívást jelenthet, és állandóan mozgó célpontnak tűnhet, mivel a gyerekek kedvenc színe, meséje, vagy éppen sportja hetente változhat. Természetesen a tökéletes gyerekszoba dekorációja megfelel személyiségüknek és tükrözi azt, ám a folymatos átrendezések rengeteg időbe és pénzbe kerülnek, ezért összeszedtem a legjobb ötleteket, melyekkel ezt elkerülheted.

Döntsd el, hogy mi a szoba fő fukciója!
Ha gyermeked szobájának számos funkciót kell ellátnia (alvás, tanulás, játszás), akkor a berendezés sémájának meg kell felelnie mindegyik tevékenységnek! Először is azt kell eldöntened, hogy mi a szoba fő funkciója, és az alapján elkezdeni a berendezését!

Főfal
Azért, hogy megelőzd a falak havonta való átfestését, nevezz ki egy főfalat, amelyet gyermeked kedve szerint kreatívan dekorálhat, díszíthet, a többi hármat pedig tartsd semlegesen!
A főfalat akár tapétázhatod is, hiszen az sokkal könnyebben cserélhető és eltávolítható. Ugyanakkor ezt a falat dekorálhatod is akár egy világtérképpel, akár az ABC betűivel más-más méretben, vagy színben.

falmatricak-gyerekszoba-falmatrica-alvo-szurke-felhocskek-3639f-0-full.jpgMozgatható berendezés
Szerezz be néhány babzsákot, vagy színes puffot gyermeked kedvenc színében! Ezeket a berendezéseket sokkal könnyebb mozgatni, mint a masszív bútorokat, és költséghatékonyak is.
Ha gyermeked szobája egyben játszószoba is, legyen benne egy kis asztal és székek a kézműveskedéshez!

babzsak.jpgFestett bútorok
Vásárolj tömörfa bútorokat, és fesd be gyermeked kedvenc színére! Sokkal könnyebb és gyorsabb egy komódot, vagy könyvespolcot lefesteni, mint egy teljes szobát. Ráadásul ezek a kis színes bútorok nagyszerűen mutatnak a semleges falszínekkel.

festett_butor.jpgEmeld ki a mennyezetet!
A plafon egy kevésbé használt díszítőelem, pedig remekül feldobhatja a szobát. Légy merész, és fesd a mennyezetet valami másra, mint unalmas fehérre! A halványzöld-, vagy kék, de akár a terrakotta is működhet.
Továbbá díszítheted valamilyen érdekes mintával, de a sötétben világító matricák még az alvást is mekönnyíthetik.

mennyezet.jpgBármelyik ötletet is alkalmazod, kortól függyetlenül vond be gyermekedet is, hiszen így fog csak személyiségük igazán tükröződni!

Szólj hozzá

lakás