2021. jún 20.

5 apró füllentés, amit a potenciális vásárlóknak mondhatsz

írta: Raymond Józsa
5 apró füllentés, amit a potenciális vásárlóknak mondhatsz

5 apró füllentés, amit a potenciális vásárlóknak mondhatsz

Az őszinteség a legjobb politika, de olykor mindenkit  kísért, hogy egy kicsit meghamisítsa az igazságot - még otthona eladása esetén is.
Az egyértelműség kedvéért, eladóként kötelességed, hogy 100% -ban tájékoztass azokról a dolgokról, amelyeket költséges megjavíttatni, de az eladó gyakran olyan személyes helyzettel küzd, amely valójában nem érinti a vevőt.
Szakértői források szerint vannak bizonyos apróságok, amelyeket titokban tarthatsz anélkül, hogy kárt okoznál.

  1. Igazság: Anyagi problémák miatt adod el a házat --> Füllentés: Úgy érezted, hogy ideje tovább lépni.
    Anyagi helyzeted senki másra nem tartozik, csak rád. Ha arra utalsz, hogy problémáid vannak, akkor kétségbeesettnek tűnik az eladás, és a vásárlók ezt előnyeikre használhatják.
  2. Igazság: A kapcsolatod bajban van --> Füllentés: Úgy döntöttetek, itt az ideje a környezetváltozásnak.
    Egy kapcsolat megromlásának, vagy egy válásnak a közzététele szintén kétségbeesést jelezhet, és nem ad lényeges információt az otthon állapotáról, ezért érdemes magadban tartanod.
  3. Igazság: Bajban vagy --> Füllentés: Minden rendben van.
    Ez a füllentés általában szükségszerűségből történik. Lehet, hogy elvesztetted a munkádat, csődbe mentél, haláleset volt a családban, vagy egy szeretted súlyos betegséggel küzd. Mindezen okok együttérzést keltenek, de ez nem azt jelenti, hogy meg kellene osztanod őket a lehetséges vevővel.

  4. Igazság: Már ajánlatot tettél egy új házra, és mihamarabb szükséged van a pénzre --> Füllentés: Még csak nézelődsz.Amennyiben a vásárlójelölt tudja, hogy sürgősen pénzre van szükséged, maximálisan ki tudja használni a helyzetet, hiszen tisztában van azzal, hogy gyorsan kell döntened.

  5. Igazság: Még nem kaptál komoly ajánlatot --> Füllentés: Éppen egy ajánlatot vársz
    Amikor azt kérdezik, van-e ajánlat az ingatlanra, nyugodtan válaszolj a következőképpen: „Nagyon sok az érdeklődő, és az egyiküktől éppen várjuk az ajánlatot."
Szólj hozzá

ingatlan