2021. jún 07.

Ingatlan eladási problémák

írta: Raymond Józsa
Ingatlan eladási problémák

 

ingatlan_eladasi_problemak.jpg

Kíváncsi vagy néhány ingatlan eladási problémára, amelyekkel az ingatlanértékesítők nap mint nap szembesülnek? Olvasd el a következő cikket, hogy megtudd, mely dolgokra figyelj saját ingatlanod értékesítése közben!

1. Az ingatlan kellemetlen illatú

Sokan hosszú évek után már fel sem figyelnek az otthonukban terjengő dohányfüst szagára, azonban egy potenciális vevőjelölt valószínűleg meg fogja ez jegyezni. A falakat, a bútorokat, függönyöket mind átjárja az átható cigiszag. Megemlíthetjük még a szellőztetés hiányából fakadó ,,zárt szagot”, valamint a háziállatok szagát.
Ezeket egy festéssel vagy nagyon alapos takarítással tudod eltüntetni és tedd is meg a sikeres üzletkötés érdekében!

2. Az otthonodban túl sok a „személyesség”

Van olyan eladó, akiknek otthona túlságosan testre szabott. Nehéz eladni egy ingatlant, ha vörös, narancssárga és sötétbarna falak vannak – és annyira bosszantó tud lenni az ilyen, mikor egy festés megoldaná a problémát. Nyilvánvaló, hogy néhány ember egyedülállóan elbűvölő ízléssel rendelkezik, ám az a tapasztalat, hogy néhány kiegészítő és szín semlegesítése sokat segíthet az eladásban.

3. ,,Ma és holnap sajnos nem aktuális, holnapután meg pláne.”

Amikor az eladók megnehezítik a ház mutatását a vevők számára, gyakran növelik az időt, amelyet a ház a piacon töltene. Ez csökkentheti a vásárlók körét és végül alacsonyabb árakat vonz maga után. Megértjük, hogy a gyerekeknek pihenőnapja van vagy akármi más, de a vásárlók azt szeretnék, ha az ingatlan a rendelkezésükre állna. Ha otthonod nem elérhető a látogatás napján, akkor valószínűleg nem törekszel arra annyira, hogy minél előbb eladd. Ugyanez igaz azokra az eladókra is, akik az utolsó pillanatban folyamatosan lemondják a ház bemutatást.

4. Lógsz a vevőn

Semmi nem készteti a vevőt a házból való minél gyorsabb távozásra, mint ha az eladó követi minden lépését.

Ha szeretnél egy teljes eladási stratégiát hívj fel vagy írj és elküldöm pdf formátumban. Részletes útmutatást tartalmaz, amivel fel tudsz készülni minden szempontból az ingatan eladásra. Jelenleg nagyon bonyolult lett az ingatlanpiac.

Szólj hozzá

ingatlan