2021. jún 06.

5 jel, hogy rossz ingatlanügynökkel állsz kapcsolatban

írta: Raymond Józsa
5 jel, hogy rossz ingatlanügynökkel állsz kapcsolatban

5jelhoggy.jpg

Mindig komoly elhatározás, amikor egyik legnagyobb értékünk eladását egy másik ember kezébe adjuk.
Íme 5 jele annak, hogy sajnos nem a megfelelő embert találtad meg az együttműködéshez:

1. Etikátlan vagy tisztességtelen

Ha azon kapod, hogy hazudik neked, vagy tudod, hogy az ügynök valótlant állít, akkor bizony el kell sétálnod, mielőtt aláírnád a megbízást!
Amennyiben azt javasolja, hogy ferdíts az általad közzétett adatokkal kapcsolatban, hamis információkat hirdet, vagy bármilyen más tisztességtelen vagy etikátlan magatartást mutat, akkor nem ő az, akivel együtt kell dolgoznod!

2. Nem szakszerű

A kontár ügynök plusz költségeket okozhat neked. A szakszerűtlen magatartás magába foglalhatja a durva e-maileket, vulgáris vicceket vagy ostobaságot, későn megjelenést stb.
Természetesen senki sem lesz tökéletes, de, aki képvisel téged, attól elvárható, hogy profi módon járjon el a nevedben, és a legtöbbet hozza ki magából!

3. Nem hajlandó együttműködni

Fontos, hogy megfogadd ingatlanosod tanácsait, de, ha egy ügynök túl makacs, vagy úgy gondolja, hogy mindent ő tud a legjobban, akkor nem lesz eredményes a közös munka!

4. Lusta, szervezetlen, vagy nem reagál

Tanácsot szeretnél kérni ingatalnosodtól, de telefonon nem érded őt el? E-mailjeidre nem válaszol?
Nem sürgős esetben maximum 24 órát fogadj el visszahívásra vagy egy e-mail megválaszolására, hiszen egy eladás során rengeteg kérdés merül fel, és Te arra számítasz, hogy szakszerű segítséget kapsz tőle!
Ezen kívül legyen mobilis, hiszen neki kell kézben tartania az eladást, továbbá a megbeszélt találkozókra érkezzen pontosan.

5. Tapasztalatlan

A végére hagytam a ,,tapasztalatlan” jelzőt. Néhány fiatal ügynök nagy lelkesedéssel és kemény munkával pótolja ismereteinek hiányát, éppen ezért ez nem mindig jelent problémát.
Ennek ellenére minél kevesebb rutinja van, annál valószínűbb, hogy hibát követ el, vagy nem tudja, hogy adott helyzetben mit kell tennie. Lehet, hogy túl sokáig vár, így kicsúszik a kezei közül a pénzt, vagy téves információkat ad egy eseményről – nem rosszindulatból, hanem egyszerűen azért, mert sok dologgal még nincs tisztában. Noha vannak kivételek, általában a legjobb, ha tapasztalt ingatlanügynökkel dolgozunk.

 

Ha szeretnéd megtudni, hogyan dönts ingatlan eladásban, vásárlásban vagy befektetésben, akkor keress meg! Kattints ide!

Szólj hozzá

ingatlan