2021. júl 30.

"Csináld magad" ötletek a hétvégére

írta: Raymond Józsa
"Csináld magad" ötletek a hétvégére

"Csináld magad" ötletek a hétvégére

Mivel az utóbbi hónapokban több időt töltünk otthonunkban, ezért ez tökéletes alkalom lehet felfrissítésére, megújítására. Már az olyan egyszerű dolgok is, mint pl. a kamra rendszerezése, meglepően nagy hatással lehetnek hangulatodra. Éppen ezért összegyűjtöttem pár remek tippet, amelyeket akár már hétvégén kipróbálhatsz!

1) Tegyél fel új függönyöket!
A függönyök színt és vibrációt adnak a helyiséghez. Akár semleges színűt választasz, akár valami feltűnőbbet, mindenképp fel fogja dobni a szobát! Ha van időd, függönycsere előtt mosd le az ablakokat is, hogy a lehető legfrissebb eredményt kapd!

1_21.jpg2) Húzz fel új párnahuzatokat, cserélj ágyneműt!
A párnák áthúzásával pillanatok alatt feldobhatod otthonod. Kipróbálhatsz új színeket, textúrákat és kontrasztokat a legnagyobb hatás elérése érdekében. Ha a maximális tisztaság érzetét szeretnéd kelteni, akkor válassz visszafogott, semleges árnyalatokat és pasztell színeket! Amennyiben viszont élénkségre vágysz, nyugodtan válassz világos színű, vagy mintás huzatokat!

2_23.jpg3) Szerezz be tükröket!
A tükrök nagyobb, tágasabb tér érzetét keltik, illetve növelhetik a világosságot azáltal, hogy visszaverik a természetes, vagy egyéb forrásokból származó fényt otthonodban. Választhatsz álló és falra szerelhető tükröket is, arra viszont érdemes figyelni, hogy stílusban ne nagyon térjenek el egymástól!

3_23.jpg4) Rendszerezd éjjeliszekrényedet!
Egy éjjeliszekrény megadhatja az egész hálószoba hangulatát és praktikus kiegészítője lehet az alvásnak is. Fontos, hogy ne legyen rendezetlen és zsúfolt, helyette csak az alapvető dolgokat tartsd rajta! Az éjjeliszekrény rendben tartása és az arra helyezett apró dekorációk- pl. 1-1 növény, vagy gyertya- újszerű megjelenést kölcsönözhet a szobának.

4_25.jpg5) Dekorálj növényekkel!
A szobanövények segítenek abban, hogy kapcsolatba léphess a természettel, még akkor is, ha nincs udvarod, vagy kerted. Bármilyen dekorációt kiegészíthetnek, személyiséget adhatnak otthonodnak, továbbá kiválóan alkalmasak arra, hogy kellemes és nyugodt környezetet biztosítsanak a munkához és a pihenéshez egyaránt. Beszerzésük előtt mindenképp nézz utána igényeiknek és gondozásuknak, hogy az adottságoknak leginkább megfelelőt tudd kiválasztani!

5_21.jpg6) Fesd át a régi bútorokat!
A bútorok átfestése nagyszerű módja annak, hogy egy régebbi darab ismét vadonatújnak tűnjön. Egy fáradt komódot, vagy íróasztalt igazán egyedivé varázsolhatsz egy ecset és némi festék segítségével. Sokkal költséghatékonyabb, mint új bútorokat vásárolni, ráadásul sokkal személyesebbé is válnak az így felújított darabok.

Amennyiben te is vágysz a változásra és felfrissülésre, alkalmazd ezeket az egyszerű, mégis nagyszerű tippeket, és élvezd a kapott végeredményt!

Szólj hozzá

lakás