2022. jan 13.

Egyszerű tippek, amikre nem is gondolnál

írta: Raymond Józsa
Egyszerű tippek, amikre nem is gondolnál

Egyszerű tippek, amikre nem is gondolnál

Az ingatlan eladása könnyen lehet elsöprően sikeres, ugyanis a vásárlók csupán a nagyszerű első benyomást szeretnék átélni, amit a következő praktikákkal egyszerűen el lehet érni. Íme pár tipp, amelyekre eddig talán nem is gondoltál:

Díszítsd fel otthonod a potenciális vásárlónak!
Válassz néhány divatos színt, például lilát, szürkét, vagy pasztell színeket, és minimalizáld a dekorációt!
Felejtsd el a személyes tárgyak díszként való funkcionálását, helyette inkább rejtsd el őket, hgy a leendő tulajdonos képes legyen saját magát elképzelni az ingatlanban!

Rend a lelke mindennek!
Amennyiben a vásárlás az egyik hobbid, megeshet, hogy számtalan –mások számára- felesleges holmi gyűlt össze otthonodban, amelyeket nem feltétlenül kell látnia a potenciális vevőnek. Ha nincs elég helyed elrejteni őket, ruházz be pár mobil tárolóegységre, amelyeknek mind az összeszerelése, mind pedig a szétszerelése pofon egyszerű, továbbá az áruk is elfogadható.

Fókuszálj az apró kiegészítőkre!
Alaposan nézz körbe otthonodban, de próbáld meg kívülállóként felmérni a helyzetet! Ha van bármi olyan régi holmid, ami nem illik az újabb berendezéshez, akkor eljött az ideje, hogy átmenetileg más helyet keress neki! Erre alkalmas hely lehet az egyik szekrény, a pince, a padlás, vagy bármi más, ahol nem lesz szem előtt, és nem rontja az összképet.

Használd az orrodat!
Ismét tegyél egy kört otthonodban, de ezúttal arra koncentrálj, hogy milyen illatokat érzel! Még jobb megoldás lehet, ha áthívsz egy rokont, vagy ismerőst, hiszen az ő orruk nem szokott hozzá az ingatlan sajátos illatához, ezért rögtön kibukik, ha bármilyen okból kifolyólag az kellemetlen szagot áraszt magából. Ha ez mégis bekövetkezik, akkor sem kell pánikolni, hiszen ennek megoldására is van pár tippem:

  • Nyisd ki az ablakokat, és engedj be annyi friss levegőt, amennyit csak lehet!
  • Végezz egy alapos nagytakarítást a lakás minden egyes helyiségében!
  • Gyújts meg néhány illatgyertyát, hogy felfrissítsd a szobákat!
  • Süss tortát, vagy néhány süteményt, mielőtt a potenciális vevő átjön!

Természetesen minden ember ízlése más, és mindenki egyedi elképzeléssel rendelkezik új otthonával kapcsolatban, de az általános tisztaság és rend érzete mindig az első dolog, amit az emberek észrevesznek.
Ezek a kis trükkök garntáltan meghozzák a pozitív első benyomás érzetét!

Szólj hozzá

ingatlan