2021. jún 18.

5 ok, amiért érdemes árkategórián felüli otthonokat is megnézni

írta: Raymond Józsa
5 ok, amiért érdemes árkategórián felüli otthonokat is megnézni

Álmodj nagyot: 5 ok, amiért érdemes árkategórián felüli otthonokat is megnézni

Azt diktálja a logika, hogy olyan házakat nézzünk csak meg, amelyeket megengedhetünk magunknak, és fent is tudunk tartani.
Íme a 5 legfontosabb ok, amiért nem kell félni attól, ha az ingatlan árkategórián kívülre esik.

  1. Nem találsz semmit
    A mai piacon nagyon nagy a verseny a vásárlók között, különösen az alacsonyabb árszinten. Ezekben az esetekben érdemes feljebb lépni, és ha megteheted, kicsivel magasabb árkategóriában nézelődni.

  2. Az ár nem az egyetlen tényező
    Ideális esetben a kívánt árkategórián belüli otthont szeretnél találni, és a költségvetés keretein belül maradnál, ám sajnos nem csak ezek a lényeges szempontok. Számolni kell az esetleges ingázásból adódó úti költségekkel és a környék adta lehetőségekkel is.

  3. Reális elvárások
    A vásárlók néha irreális elvárásokkal állnak elő az ártartományba eső, készenléti ingatlanokkal kapcsolatban, ezért érdemes tervet készíteni és a prioritások alapján szűkíteni a kört.

  4. Felújítási költségek
    Előfordulhat, hogy a költségvetésedben szereplő ingatlan nem olyan kedvező, hiszen renoválást igényelhet. Lehet, hogy a magasabb árú otthon újabb és azonnal költözhető, ezzel pedig hosszú távon időt és pénzt takaríthatsz meg.

  5. Adózás
    Egyes területen az adók valószínűleg lényegesen alacsonyabbak, mint egy szomszédos részen, ezért egy drágább ház jobb választás lehet, ha ott alacsonyabb adókulcs van.
Szólj hozzá

vásárlás